Wiki maken

Een wiki is een website waarop iedereen informatie kan toevoegen of aanpassen op een eenvoudige manier. Er is een gezamenlijke tekst die door alle deelnemers wordt onderhouden en het is de bedoeling dat de kwaliteit van de weergegeven informatie toeneemt. Door studenten samen in een wiki de leerstof te laten beschrijven, aanvullen met media, verbanden aanbrengen, etc., zijn ze samen bezig met het actief creëren van kennis.

Lees meer Wiki maken

Buzz-groep

In een buzz-groep krijgen studenten een probleem of concept en moeten ze in twee- of drietallen in korte tijd tot antwoorden of oplossingen komen.

Lees meer Buzz-groep

Producten presentatie

Studenten presenteren hun ontwikkelde product (website, vlog, infographic e.d.) aan docenten en medestudenten. Na afloop van de presentatie is er tijd voor vragen en/of discussie. De combinatie van het product en de wijze waarop het product gepresenteerd wordt staat centraal. 

Lees meer Producten presentatie

Persconferentie

Via een persconferentie presenteren studenten een paper of project en beantwoorden ze kritische vragen die andere studenten hen op journalistieke wijze voorleggen.

Lees meer Persconferentie

Dilemma’s

Dilemma’s kun je gebruiken om een onderwerp uit te lichten waarover in een vakgebied meerdere tegenstrijdige standpunten/hypothesen bestaan. Met deze werkvorm kun je voorkennis activeren, leerstof aanreiken en/of oefenen.

Lees meer Dilemma’s

Oefenrechtbank (Rota)

De Rota is een oefensetting waarin studenten procedures in de rechtbank nabootsen. Iedere student krijgt een zaak toegewezen waarin hij optreedt als advocaat van een van de partijen of als rechter. De Rota kan in verschillende vormen van rechtspraak worden ingezet: bij strafrecht, civiel recht en bestuursrecht.

Lees meer Oefenrechtbank (Rota)

Denken-delen-uitwisselen

Denken-delen-uitwisselen is een werkvorm voor samenwerkend leren. De werkvorm is goed toe te passen om voorkennis te activeren, te brainstormen, overeenkomsten en verschillen te identificeren, etc. Aan de hand van een (denk)vraag of opdracht worden studenten in de gelegenheid gesteld alles wat ze (nog) weten van het betreffende onderwerp op te schrijven.

Lees meer Denken-delen-uitwisselen

Weblecture bekijken

Een weblecture is een video-opname van een hoorcollege, die online beschikbaar is voor studenten die de betreffende cursus volgen. Via een weblecture biedt je grote groepen studenten kennis en vakinhoud. 

Lees meer Weblecture bekijken

Presentatie geven

De student presenteert een bepaald onderwerp aan medestudenten en de docent, en beantwoordt hun vragen.

Lees meer Presentatie geven